Starterpakket sieraden maken

Zelf sieraden maken kan heel erg leuk zijn. Met dit starterspakket om sieraden te maken maak je gewoon thuis met je eigen ontwerp je eigen armbandjes, oorbellen, hangers en kettingen. Je kunt zelf accesoires toevoegen zoals kralen, bedels en nog veel meer accesoires. Zelf siraden maken kun je alleen doen maar het is misschien ook leuk om het op feestjes en partijen te doen met een groep mensen. Je kunt thuis sieraden maken, maar ook op locatie kun je sieraden maken. Het is gemakkelijk mee te nemen.

Wat heb ik nog meer nodig als beginner?

Vaak moet je diversen gereedschappen kopen om sieraden te maken. In dit starterpakket zitten alle basis benodigdheden die je nodig hebt voor het maken van je eigen sieraden. Starters hebben niet meer nodig dan dit pakket. Aangezien je zelf de ontwerper bent, kun je in het begin niets fout doen. Jij ontwerpt je sieraden zoals jij bedacht hebt, dus het is altijd naar je eigen ontwerp en dat is altijd goed. Er zijn dus geen foute technieken!

Wat voor materiaal kan ik gebruiken?

Je kunt diversen materialen gebruiken zoals leer, kralen, waxkoord, giethars, edelstenen, hars en nog veel meer. Je kunt al deze materialen in allerlei verschillende kleuren gebruiken. Je kunt je sieraden versieren en je kunt er van alles aan hangen, zoals bedeltjes, slotjes, schelpen en diversen andere dingen. Je kunt het zo gek niet bedenken, en het kan gebruikt worden in jouw eigen ontwerp.

Hoe bevestig ik onderdelen aan sieraden?

Goed materiaal is onmisbaar bij het maken van sieraden. Je maakt de onderdeken vast door middel van buigringen. Door de buigringen aan je sieraden vast te maken, hang je gemakkelijk bedeltjes, eindkapjes, slotjes en meer eraan. Met behulp van twee tangen buig je het ringetje open en sluit je het ringetje weer. Het is belamgrijk dat je de ringetjes langs elkaar opent (Naar voren en naar achteren) in plaats van dezen uit elkaar te trekken (naar links en naar rechts). Op deze manier blijft de mooie ronde vorm behouden. Wat wellicht ook een leuk idee is, rijg  buigringen tussen je kralen in voor een verrassend effect. Het is even oefenen voor het goed gaat, maar uiteindelijk krijg je er de handigheid in en is het een fluitje van een cent.

Zijn er verschillende buigringen?

De buigringen zijn in verschillende maten te verkrijgen, dit is ideaal voor als je met verschillende projecten bezig bent. Deze buigringen te verkrijgen in diversen kleuren.

Hoe bevestig ik een eindkapje?

Alle eindkapjes zijn voorzien van een klein oogje, waaraan je weer iets kunt bevestigen. Bijvoorbeeld een slotje met behulp van een buigring. Kapjes met een binnenmaat van 1 mm, passen op 1 mm draad, en eindkapjes met een binnenmaat van 4 mm past op 4 mm draad, enzovoort.
Tip: Het is altijd handig om meerdere maten eindkapjes in je bezit te hebben zodat je altijd de juiste maat bij de hand hebt wanneer je bijvoorbeeld werkt met verschillende strengen draad!
Sieraden maken

Wat zijn knijpkralen?

Knijpkralen ,zijn fijne kralen die je met een platbektang voorzichtig dichtknijpt op je draad, waardoor ze niet meer bewegen. Door deze handeling toe te passen kun je bijvoorbeeld je kralen laten ‘zweven’ en maak je eenvoudig een zweefketting. Maar ze zijn vooral erg handig bij het maken van lusjes in bijvoorbeeld je metaaldraad waaraan je weer een karabijnslot of buigringetje kunt bevestigen. Rijg hiervoor de knijpkraal op je draad, maak een lusje en haal de draad opnieuw door de knijpkraal heen en knijp deze vervolgens dicht.

Wat zijn knijpkraalverbergers?

Met een knijpkraalverberger verberg je de knijpkraal die je hebt gebruikt. De knijpkraalverberger knijp je voorzichtig over de knijpkraal heen met een platbektang. Op deze manier verberg je mooi de knijpkraal. Deze verbergers kun je ook gebruiken bij het afwerken van diverse knoopjes zoals bij elastiek. Je plaatst dan een verberger over de knoopjes heen, zodat deze niet meer zichtbaar zijn.

Wat je kunt doen om je materiaal te beschermen, is gebruik maken van knijpraalverbergers en draadbeschermers.

Zelf Sieraden maken

Wanneer gebruik ik veterklemmen en linkklemmen?

Bij het bewerken van dun koord, zoals bijvoorbeeld een rond leren koord, kun je kiezen voor veterklemmen. Plaats de uiteindes van je koord in het klemmetje en knijp deze dicht met een platbektang.
Lintklemmen zijn geschikt bij een platter koord zoals plat leer en worden ook dichtgeknepen met behulp van een tang.
De veterklemmen en lintklemmen zijn beide voorzien van een oogje, waardoor ze ook gemakkelijk te bevestigen zijn aan een ander sieraad element zoals een buigringetje.

Wat kan ik met draadbeschermers?

Als je met een metaaldraad werkt, kun je wellicht gebruik maken van een draadbeschermer om je metaaldraad te beschermen. Daarnaast kan het ook een mooie afwerking zijn van je sieraden. Haal je metaaldraad door de draadbeschermer heen en bevestig als je dat wilt alvast een buigring of slotje eraan. Vervolgens kun je er een knijpkraal op rijgen en knijp deze voorzichtig dicht zodat het draad goed in de beschermer zit.

Kan ik bestek versieren?

Naast sieraden maken kunt u ook bestek versieren met materialen wat u wilt. Zo krijgt u vrolijk versierd bestek wat het goed kan doen op feestjes en partijen. Of gewoon om van elke maaltijd een feest te maken.

Kan ik sieraden voor kinderen maken?

Je kunt met deze sieradenset ook sieraden voor kinderen maken. Zo kun je sieraden voor uw kind maken. Let hierbij extra goed op scherpe raden en materialen die gemakkelijk in te slikken zijn. Wij raden aan om makkelijk in te slikken materialen bij sieraden voor kinderen te vermijden.

Wat voor tangen kan ik gebruiken voor het maken van sieraden?

Als je wat meer wilt kun je gebruik maken van diversen tangen zoals een knijptang en een platbektang. Met deze tangen kunt u gemakkelijker werken met de materialen.

Kan ik ook sieraden aan elkaar lijmen?

Je kunt sieraden ook aan elkaar lijmen met speciale sieradenlijm. Er zijn diversen sieradenlijmen te koop. Hou er wel rekening mee dat niet alle materialen geschikt zijn om te lijmen en de droogtijd kan oplopen tot 24 uur.

Kralen rollen alle kanten op, wat kan ik doen om dit tegen te gaan?

Als je kralen los op een tafel legt rollen ze vrij gemakkelijk weg. Er zijn mogelijkheden om hier wat aan te doen door de kralen ergens op te leggen, bijvoorbeeld een kralenlegbord waar je de kralen in vakjes kan leggen. Maar als je deze niet hebt is een handdoek of een theedoek ook goed om te voorkomen dat de kralen alle kanten op rollen.

Moet ik een workshop ‘Sieraden Maken’ volgen om dit te doen?

Je hoeft niet eerst een cursus of een workshop te volgen om met dit starterpakket sieraden te kunnen maken, gaande weg kun je het gemakkelijk leren.
Voor meer informatie over dit product kunt u deze link gebruiken.

[]