fbpx

Jarig tijdens de Corona quarantaine? Zo maak je er toch een leuk verjaardagsfeest van!

Je had je waarschijnlijk toch iets anders van je verjaardag voorgesteld, tot de corona quarantaine roet in het eten kwam gooien. Maar van bij de pakken neer zitten word je ook niet blij! Wij zetten de beste tips op een rij waardoor je toch een leuk verjaardagsfeest zult hebben!

Besteed extra aandacht aan versieren en inpakken!

Een versierd huis geeft je echt een feestelijk gevoel. Het geeft je het signaal dat er vandaag iets bijzonders aan de hand is. Misschien klinkt het wat vreemd om als je alleen bent te versieren. Maar probeer het eens! Je zal zien dat je innerlijke kind ervan gaat springen. Als je kind of partner jarig is, is dit de tijd om eens extra aandacht te geven aan de versiering. Alle beetjes helpen echt om het speciaal te maken. Mogelijk is dit juist de tijd eens wat leuke nieuwe versiersels te kopen (of te maken: zie volgend kopje!). Is er iemand bij je in huis jarig? Bedenk, koop of maak speciale manieren om je cadeautjes in te pakken!

Vrolijk jezelf op met een prachtige versiering!

Organiseer een leuk thuis verjaardag uitje!

Normaal ga je vaak ergens heen op een verjaardag, maar dat gaat nu natuurlijk niet. Wat dan wel? Ga thuis iets doen wat je normaal niet doet om toch een bijzonder gevoel te krijgen. Bijvoorbeeld door lekker creatief bezig te gaan. Maak van nood een deugd en pak die hobby op die je altijd eens hebt willen proberen, maar nooit de tijd voor had. Geen inspiratie? Kies dan eens iets leuks uit het volgende lijstje!

1. Diamond painting maken: Dit lijkt wel wat op inkleuren, maar in plaats van potloden gebruik je prachtige glinsterende steentjes. Er zijn allerlei ontwerpen beschikbaar, ook speciaal voor kinderen. Ook leuk: de varianten waarbij je een ansichtkaart, een sleutelhanger of een notitieboekje maakt!

2. Schilderen/ schilderen op nummer: Schilderen kan een heerlijk creatieve uitlaatklep zijn! Wil je graag schilderen, maar weet je niet wat? Koop dan eens een schilderen op nummer pakket! Daarmee maak je gemakkelijk de mooiste kunstwerken na.

3. Sieraden maken: Wat is er leuker dan je eigen creaties zelf te kunnen dragen? Zelfs sieraden maken is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt sieraden maak pakketten die je de ringetjes en sluitinkjes geven die je nodig hebt. Gebruik kralen, (edel)steentjes, bedeltjes, schelpen of iets anders creatief en je maakt snel iets moois.

4. Breien, haken of pom poms maken: breien en haken zijn heerlijk ontspannen bezigheden en het is erg verslavend als je er eenmaal mee bezig bent. Is dat net wat te ingewikkeld voor een dagje of wil je graag iets met je kinderen doen? Maak dan pom poms! Deze vrolijke balletjes van wol zijn gemakkelijk te maken en kun je leuk bij de slingers hangen!

5. Tekenen: Ook voor tekenen heb je weinig nodig om te beginnen. Een set goede potloden en je kunt van start.

6. Nagels versieren: Er zijn allerlei leuke manieren om je nagels te versieren: Met glitters, nagelfolie, stempels en diamantjes bijvoorbeeld. Ook kun je eens oefenen met kunt of polynagels zetten. Het voordeel van veel thuis zijn is dat je lekker kan experimenteren zonder dat mensen je vreemd aan kijken!

Eigen sieraden maken doe je in een handomdraai.

Plan een online verjaardagsfeestje!

Het is niet helemaal hetzelfde als bij elkaar zijn, maar gelukkig zijn er ook online heel wat mogelijkheden om te ontmoeten voor je verjaardag! Via Zoom, Skype, Discord en vele andere programma’s kun je met een groep samenkomen en gemakkelijk videobellen. Maar een verjaardag vieren is natuurlijk meer dan enkel praten. Als je een beetje creatief bent is er vast een manier te vinden om dat over afstand te doen! Combineer het bijvoorbeeld met bovenstaande idee en ga allemaal lekker ‘samen’ knutselen, terwijl je tussendoor met elkaar kunt kletsen en laten zien wat je al gemaakt hebt. Of zet tegelijkertijd een film op terwijl je met elkaar belt. Er zijn ook allerlei online mogelijkheden om computerspellen te spelen of digitale varianten van bordspellen. Je kan je vrienden of/en familie ook vragen van te voren iets lekkers te halen, of ze iets opsturen, en dat tegelijkertijd opeten. Wat zou jij graag willen delen?

Een online feestje kan ook heel gezellig zijn!

Maak leuke verjaardag plannen voor als corona voorbij is

Natuurlijk blijft het wat behelpen en is echt bij elkaar zijn toch wel leuker. Stuur mensen dus gerust een ‘tegoedbon’ voor een feestje in de toekomst. Weten dat je in de toekomst ook weer bij elkaar komt en daar plannen voor maken kan je ook al veel voorpret geven!

Wordt vrolijk van fijne plannen maken voor de toekomst.

Opzoek naar nog wat feestelijke (knutsel)producten?

Zin om wat van de bovenstaande dingen uit te proberen maar heb je niet alles in huis? Kijk dan eens bij onze selectie. We hopen dat je hoe dan ook een fijne tijd zult hebben!

Klik hier voor onze uitgebreide selectie aan diamond paintings.

En klik hier voor allerlei leuke inpak en versier artikelen

Klik hier voor de grappigste hobby spullen.

[]