fbpx

De beste nagels tips! Waar ze voor zijn, hoe je ze goed verzorgt en het mooiste versiert!

Met je nagels kun je heel wat over jezelf uitdrukken, dus goed verzorgde nagels zijn erg belangrijk! Mensen praten immers ook vaak met hun handen! In dit artikel vind je alle antwoorden op je nagelvragen!

Wil jij ook mooie nagels?

Waar zijn nagels van gemaakt en waar zijn ze goed voor?

Nagels zijn vooral bedoeld voor het beschermen van je vingertoppen. Ze zijn gemaakt van het eiwit keratine. In de toppen zitten veel zenuwen en hierdoor kunnen we hiermee heel veel voelen. De nagels beschermen de toppen tegen eeltvorming en mogelijke verwondingen. Ook geven ze de vinger stevigheid, zowat we ze beter kunnen gebruiken om voorwerpen op te pakken en te manipuleren.
Natuurlijk gebruiken we nagels nu ook als een modestatement. De handen zijn de boodschappers van de ziel en met goed verzorgde en/of versierde nagels druk je heel wat uit!

Hoe snel groeien nagels?

Vingernagels groeien 2-3 mm per maand en teennagels half zo snel. Interessant weetje: bij zoogdieren is er een verband tussen hoe snel een nagel groeit en het eindkootje. Dit betekent dus dat de nagel van de middelvinger sneller groeit dan van de pink, en van de vingers sneller dan van de tenen.

Hoe nagels verzorgen en versterken?

Er bestaan veel producten om het beschermen en verzorgen van je nagels een handje te helpen. Een goed idee is om ze elke dag met een voedende crème in te wrijven. Nagels zijn een stuk doorlaatbaarder dan je zou denken, en kunnen hier dus heel wat profijt van hebben! Olijfolie is een goedkoop alternatief. Gebruik basecoat voor zwakke of kwetsbare nagels. Wrijf je nagelriemen in met nagelriemolie voor een goede verzorging.
Rubberen handschoenen tijdens afwas zijn aan te raden, want zeepwater maakt nagels erg kwetsbaar. Knip je nagelriemen nooit! Dit beschadigd ze en hierdoor heb je meer kans op ontstekingen. Ook nagelbijten kun je het beste zo snel mogelijk afleren. Naast dat dit niet hygiënisch is, creëer je hiermee onregelmatige nagels, waardoor je meer kans op scheutjes, breuk en wondjes hebt.

Verzorg je handen voor een mooi resultaat!

Wanneer kan ik het beste mijn nagels knippen?

De ideale lengte van een nagel is net voorbij de vingertop of teentop. Dan krijg je er het minste vuil onder en heb je ook het minste kans op breuk door gebruik. Regelmatig knippen, één maal per week of twee weken, zorgt voor de gezondste nagels.

Maar wat nu als ik lange nagels wil?

Je bent niet de enige! Historisch gezien geven lange nagels een voorname en vrouwelijke uitstraling. Voor een persoon met lange nagels is het immers lastiger met haar handen te werken. Iemand die toch lange, nette nagels heeft geeft daarmee de boodschap dat ze personeel heeft om deze klusjes op te knappen en dus van goede huize is!
Geen zorgen, lange nagels zijn prima mogelijk. Je moet ze alleen iets meer onderhouden en vaker schoonmaken. Als je je nagels toch kort wilt houden, kun je nageltips of gelnagels of acrylnagels overwegen. Lees hier meer over bij het kopje ‘Alternatieven: Gellak, gelnagels en acrylnagels’.

Hoe knip je je nagels het beste en waarom word recht knippen aangeraden?

Het recht knippen van nagels wordt vaak aangeraden, omdat ingroeien dan minder snel voorkomt, vooral bij teennagels. Wil je je nagels in andere vormen knippen, zorg er dan voor dat je ze regelmatig bijhoudt om dit te voorkomen.
Hoe knip je je nagels nu goed? Zorg er eerst voor dat je nagels goed schoon zijn, door ze te wassen. Als je je nagels een paar minuten in (warm) water hebt geweekt, zijn ze zachter en gemakkelijker te knippen. Hierdoor breken ze minder snel. Het perfecte moment om je nagels te knippen is dus net nadat je in bad of onder de douche bent geweest! Zorg er ook voor dat je knippers of nagelschaartjes schoon zijn en gebruik bij voor keur verschillende exemplaren voor de tenen en de vingers, om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Laat de arm van de hand die u wilt knippen op de tafel rusten. Zo is er meer stabiliteit en dus minder kans op per ongeluk fout knippen. Knip eerst de twee hoeken, dan het midden, dan twee puntjes. Maak kleine knipjes, want als je met één of twee grote knippen je nagel afknipt, heb je de kans dat je de natuurlijke ovale vorm van je nagel plat drukt. Knip niet teveel af, anders verlies je de beschermde werking van de nagel voor de vingertop. Zorg er dus voor dat hij altijd boven de vingertop uit blijft steken.

Hoe je je nagels knipt maakt veel verschil.

Waarom is nagels vijlen belangrijk en hoe vijl je je nagels?

Vijlen is belangrijk om te zorgen dat je nagels geen haakjes hebben. Met haakjes blijf je gemakkelijk ergens achter hangen, met een naar gescheurde nagel als gevolg! Ook zijn vijlen preciezer dan nagelknippers en kun je zo een stuk beter jouw favoriete nagelvorm creëren.
Wat is er nu belangrijk bij het vijlen? Ten eerste: vijl nooit natte nagels! Dit zorgt voor ruwe rafelige randen en zo maak je juist die haakjes die je met vijlen wilde verhelpen! Vijl rustig en voorzichtig. Je hoeft niet te duwen en kunt de vijl zelf het werk laten doen. Werk van de zijkant naar het midden. De goede manier van veilen is één richting in te bewegen. Haal de vijl dus niet heen en weer, want dit kan splijten tot gevolg hebben. Gebruik de grove kant voor het weghalen van overtollige nagel en de fijne kant voor het precies afwerken. Zorg ervoor dat je de nagels niet puntig maakt, want daardoor zullen ze sneller afbreken.
Heb je een scherp randje aan je nagel, maar geen vijl bij de hand? Haal je nagel dan eens over (schone) spijkerstof om het randje te verwijderen.

Vijl je nagel in jouw favoriete vorm!

Hoe nagels te lakken: hoe je nagellak langer blijft zitten en snel droogt

Nagellak maakt je nagels een stuk spetterender, maar is ook een kunst. Veel oefenen is een pre, maar gebruik de tips hieronder om een goede start te maken.
Ten eerste, gebruik niet teveel stroken om de nagellak op te brengen. Drie is voldoende, één in het midden, en daarna twee aan de zijkant. Met meer stroken word het er vaak alleen maar lelijker op. Dunne laagjes zijn het mooist en drogen ook sneller op.
Ten tweede, gebruik altijd een basecoat. Dit voedt en beschermt de nagels, laat de nagellak beter hechten, maakt de nagels egaler, zodat de nagellak er mooier uit ziet en laat de nagellak ook nog eens langer zitten.
Ten derde, gebruik ook een topcoat. Dit zorgt ervoor dat de nagellak langer mooi blijft. Gebruik deze over net niet droge nagellak voor een extra sterke binding. Een basecoat en topcoat opbrengen zijn even wat extra werk, maar besparen uiteindelijk tijd (en irritatie) omdat je nagellak een stuk langer mooi blijft zitten!
Ten vierde: gebruik geen speciale sneldrogende nagellak! Sneldrogende nagellak kopen is misschien aantrekkelijk, maar het is beter hier niet aan te beginnen. Deze nagellak droogt je nagels namelijk uit en maakt ze lelijk! Beter is het om tijdens het lakken even een filmpje of fijne muziek op te zetten, zo is het laten drogen niet saai.
Tot slot: ga niet snel douchen na het opbrengen van de nagellak, dit zorgt voor barstjes. Zonde natuurlijk na al dat werk!

Door top en basecoat blijft je nagellak veeel langer mooi!

Alternatieven: Gellak, gelnagels en acrylnagels

Naast nagellak kun je ook nog het gebruik van gellak of acrylnagels overwegen.
Gellak gaat langer mee dan nagellak, tot wel 3 weken, en beschermt en verstevigt de nagels. Ook blijft de glans langer bewaard en zijn krassen een stuk minder waarschijnlijk. Het is wel iets meer werk dan het gebruik van nagellak, want je hebt een speciale uv-lamp nodig om de gel te laten harden.
Waar gellak een soort nagellak is die langer blijft zitten, lijken acrylnagels en gelnagels meer op nepnagels. Gelnagels zijn steviger dan gellak, en hebben ook een uv-lamp nodig om ze te laten drogen. Acrylnagels zijn kunstnagels die worden gemaakt door acrylpoeder en acrylvloeistof met elkaar te mengen. In tegenstelling tot gelnagels kun je deze gewoon aan de lucht laten drogen. Acrylnagels zijn een stuk sterker dan gelnagels en kunnen tot wel 4 weken blijven zitten. En als ze uit aan het groeien zijn, kun je ze aan laten vullen. Je hoeft dus geen compleet nieuwe set. It is bij gelnagels helaas wel het geval. Daar staat tegenover dat gelnagels er wel een stuk natuurlijker uit zien en voelen en de nagels minder verstikken. Ook hebben zij meer glans.
Beide hebben dus hun voor en nadelen. Probeer ze eens uit om te kijken wat jij zelf het prettigst vind.
Voor broze nagels geldt dat het goed is om bij zowel gellak, gelnagels als acrylnagels af en toe een pauze in te lassen om de nagels de kans geven te ademen.

Voor gellak heb je een uv-lamp nodig

Een nagelfrees gebruiken bij gel en acrylnagels

Ben je een echte liefhebber van acryl en/of gelnagels? Overweeg dan eens een nagelfrees te kopen om de nagels bij te houden. Professionals gebruiken dit apparaat om heel snel en precies hun kunstnagels in de luiste vorm te brengen en te polijsten. Met de verschillende soorten bitjes en schuurrolletjes kun je heel secuur werken. Wil je graag een nagelfrees gaan gebruiken, houd dan rekening met het volgende. Zet geen druk op de rand van de nagel en laat de frees zijn werk doen. Maak langzame bewegingen, dan is het eindresultaat mooier en is er minder kans op fouten.. Houd handvat horizontaal, anders heb je een kans een gleuf in je nagel te maken. Wil je je nagel afwerken? Gebruik dan een lage snelheid en een fijn freesje.

Welke kleur past bij mij?

Welke kleuren goed bij je staan, hangt af van je huiskleur. Een blanke huidskleur kan een koude of warme ondertoon hebben, wat bepalend is voor de juiste kleur. Welke ondertoon jouw huid heeft, kun je te weten komen door naar de kleur van de aderen in je hand te kijken. Schijnen zij blauw door de huid, dan heb je een koude ondertoon, waarbij zilverkleurige, baluwe, felroze of roodpaarse nagellak goed zal staan. Bruin en klassiek rood kun je beter niet gebruiken. Lijken de aderen meer groen te zijn, dan heb je een warme ondertoon. Dan geven bruin, rood, oranje, goudkleurig, beige en oudroze een erg mooi effect. Schijnen je aderen groenblauw te zijn? Dan ben je een geluksvogel waarbij de meeste kleuren goed zullen staan! Heb je een getinte huidskleur, dan zal bruin, paars en lichtrood het beste uitkomen. Een donkere huidskleur tot slot baat het meeste bij dieprood, roodbruin, oranje en paars. Voor een echt persoonlijk kleuradvies is het het beste een nagelstyliste te bezoeken.

Hoe nagels versieren? Glitters, glow in the dark en nagelfolie!

Je kunt natuurlijk veel meer met nagels dan ze alleen een kleurtje geven. Glitters zijn natuurlijk een bekende versiering en geven je nagels een feestelijke uitstraling! Hetzelfde geldt voor glow in de dark poeder, erg leuk tijdens nachtelijke uitjes.
Wil je van je nagels echte kunstwerken maken, dan heb je met nagelstickers, stempels en folie allerlei opties. Van abstracte patronen tot bloemen, dieren, sterren, kleurcombinaties, letters, cijfers en spiralen en nog veel meer. Een leuk idee is eens een nagelparty te houden en er met je vrienden op los te experimenteren!

Nagelfolie voor een schitterend effect!

Waar vind ik goede nagelproducten?

Heb je na dit artikel te hebben gelezen helemaal zin om met je nagels aan de slag te gaan?
Klik hier om alle mooie nagelproducten die wij aanbieden te bekijken!

[]