Jouw Acrylnagels verwijderen in 6 stappen: De beste tips!

Acrylnagels zijn een van de meest populaire behandelingen in de schoonheidsindustrie. Je trakteert jezelf op een bezoekje aan een salon in jouw buurt, of je gaat voor een do-it-yourself behandeling! Jouw nagels zijn een manier om persoonlijkheid toe te voegen aan jouw outfit. Of je nu je favoriete kleur draagt of een design dat jou helemaal aanspreekt. Acrylnagels zijn iets gecompliceerder dan een traditionele manicure, daarom vandaag een tweede blog over hoe je het best voor jouw acrylnagels zorgt, en hoe je ze er weer afhaalt. We hebben het al gehad over wat acrylnagels zijn, en hoe je ze gemakkelijk bij jezelf aanbrengt in ons voorgaande artikel. Dus nu op naar de volgende essentiële tips!

acrylnagels blog billie eilish

Als je ooit door Instagram hebt gescrold, zul je honderden celebrities en influencers tegenkomen die hun verse set acrylnagels met de wereld delen. Deze nagels voegen lengte en stijl toe. Iedereen van Billie Eilish tot Kylie Jenner en Cardi B zijn synoniem met hun wolkenkrabbers aan nagels, en zijn zelden zonder deze toevoeging van stijl te zien. Onmiddellijke lengte en krachtige nagels geven je de kans om creatief te zijn met jouw favoriete design en vorm.

Hoe zijn acrylnagels anders dan gelnagels?

Acrylnagels worden vaak vergeleken met gelnagels, omdat ze beide de natuurlijke nagels versterken door een extra laag. Vergeleken met gel, zijn acrylnagels sterker en daardoor meer duurzaam. Als je op zoek bent naar lengte, is de beste optie altijd acryl. Je kunt een natuurlijke uitstraling creëren door een natuurlijke kleur lak te gebruiken.

Jouw set acrylnagels blijft ongeveer zes tot acht weken netjes. Al ligt dat wel aan de conditie van de nagels. Je kunt ze ook elke twee of drie weken bij de aangroei van de nagels opvullen, om de natuurlijke groei van de nagels bij te houden

Een van de voordelen van acrylnagels is dat het bijhouden van acrylnagels minimale inspanning kost. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen. Anders dan een normale manicure, is het niet nodig je zorgen te maken om het afbladderen van de lak, ook breken ze minder snel. Je blijft er natuurlijk wel voor moeten zorgen, om je nagels gezond te houden. Maar dit is veel minder dan traditionele nagel behandelingen.

Het kiezen van jouw acrylnagels

Het manicure aspect van jouw acrylnagels is waar je het meest plezier kunt hebben. Wees niet bang om te experimenteren en buiten je gebruikelijke keuzes te gaan. Al helemaal als de rest van jouw stijl meer minimalistisch is. Als je geen bepaald design in gedachten hebt, kan je een aantrekkelijk design vinden op Instagram of Twitter. (Als je het zelf niet ziet zitten om te doen, breng een paar voorbeelden mee voor jouw nagelspecialist) Er is geen gebrek aan inspiratie online voor jouw eerste set acrylnagels. Wij raden je ook aan om Pinterest te bekijken voor meer ideëen!

(zoek bijvoorbeeld naar leuke halloween designs!)

Naast kleur en design, wil je ook denken aan de vorm en lengte. Een ovale vorm is perfect voor beginners, omdat dat de meest gebruikte stijl is.

Een andere veel voorkomende vorm bij bekende mensen, is de ‘squoval’(ook wel de ‘coffin’). Dat is een vorm die tussen ovaal en rechthoekig in zit. Als het de eerste keer is dat je voor acrylnagels gaat, begin dan met een kortere lengte. Je kan je nagels dan laten uitgroeien, en kijken welke lengte het best past bij jouw levenswijze.

acrylnagels blog4

Hoe verwijder je acrylnagels?

Het meest belangrijke deel in het proces van acrylnagels, is het weten hoe je ze er weer af haalt.  Als je ze er goed van afhaalt, vermijd je langdurige beschadiging of verzwakking van je nagels. Daarom raden we meestal niet aan om jouw acrylnagels thuis te verwijderen. De meest veilige manier is om dit te laten doen door een nagelspecialist. Als je zelf jouw nagels probeert te verwijderen, kan je gemakkelijk het nagelbed beschadigen. Dit kan permanente schade opleveren.

Een professionele nagelspecialist zal je nagels verwijderen met een elektrische vijl die de bovenste laag ervan afhaalt. Als deze laag veilig is verwijderd, worden je nagels in folie met aceton gevulde doekjes gewikkeld. Het duurt ongeveer 15 minuten voor deze oplossing helemaal in je nagels is getrokken. Wanneer de folie is verwijderd, gebruikt de specialist een nagelriem duwer om de achtergebleven acryl te verwijderen.  De laatste stap is nagelriem olie. Deze wordt gebruikt om je nagels een verzorgende boost te geven, en om dezen te hydrateren. Door je acrylnagels professioneel te verwijderen houd je de natuurlijke nagels intact.

Iedere salon en nagel techneut heeft een eigen methode voor het verwijderen van acrylnagels. Als jouw nagels specifiek heel zwak zijn, is het verstandig om te vragen hoe het verwijderingsproces verloopt, voordat je een afspraak maakt. Sommige specialisten laten de nagels liever 30 minuten in aceton weken om de acryl op te doen lossen.

Nog een reden om je nagels professioneel te laten verwijderen is dat er gesteriliseerde materialen worden gebruikt. Je hoeft je geen zorgen te maken om nare infecties. Je natuurlijke nagels zijn in veilige handen.

Hoe verwijder je acrylnagels thuis?

Helaas zijn er omstandigheden waarin je jouw acrylnagels thuis moet verwijderen. De globale pandemie, allerlei lockdowns waarbij salons hun deuren sluiten voor publiek, etc. Als je niet in staat bent om je acrylnagels te laten verwijderen door een professional, moeten je nagels nog steeds verzorgd en verwijderd worden op het juiste moment. Ook al is dit niet de beste keus voor jouw nagels, er zijn manieren om ze thuis veilig te verwijderen.

Om jouw acrylnagels thuis te verwijderen heb je het volgende nodig:

1. Begin met het verwijderen van de acrylnagels door een 100% aceton oplossing te gebruiken. Het is het makkelijkst om wat aceton in een kom te gieten, en daar je vingers in te plaatsen. Je kunt ook wat wattenschijfjes laten weken in de aceton oplossing, en die om je nagels wikkelen voor ongeveer 15-20 minuten.

2. Wanneer je nagels uit de aceton zijn, gebruik dan de nagelriem duwer om overgebleven acryl van je nagels te halen. Het is het ook waard om te investeren in een nagelvijl, om je nagels te verzorgen tussen de nagelbehandelingen in.

3. Nadat je de acryl nagels met behulp van aceton van je nagels hebt gehaald, maak je de nagels schoon met een nagelvijl. Je kunt de randen netjes bijwerken en deukjes in je nagelbed afvlakken. Als je nagels erg zwak zijn, zou je kunnen investeren in een kristallen nagelvijl. Deze is minder grof en daardoor zachter voor het nagelbed. Zo voorkom je schade!

4. Nu je nagels schoon zijn, geef ze wat liefde met een nagelversterker. Deze vind je op de nagellak afdeling van de meeste drogisterijen. Een nagelversterker geeft je nagels extra ondersteuning, voorkomt verzwakking en helpt je nagels te herstellen.

5. De nagelriem olie (cuticle oil) is een essentieel deel van de nazorg van je nagels. Je kunt dit gebruiken wanneer je de kans krijgt, maar al helemaal na het verwijderen van acrylnagels. (Als je ons acrylnagels starterpakket hebt aangeschaft, heb je deze olie al.)

6. Een optionele extra stap die je kunt nemen is een hand masker. Dezen zijn best betaalbaar en een goede manier om je huid te verzorgen na een behandeling met aceton. Aceton kan heftig zijn als het in direct contact komt met je huid. Daarom wil je het een extra boost geven. Het is ook een goed idee om handcrème in je handtas te houden, en dit gedurende de dag regelmatig aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt.

Hoe zorg je voor acrylnagels?

Als je van plan bent om acrylnagels als een regulier onderdeel van jouw routine te gaan gebruiken, is het handig om je nagels wat rust te geven tussen nagelbehandelingen in. Sommige mensen laten kun acrylnagels elke 2-3 weken verzorgen/vervangen. Als jij ook in die categorie past, wil je een pauze nemen na iedere drie tot zes maanden van het constant dragen van acrylnagels. Deze korte pauze geeft je nagels de tijd om zichzelf te herstellen en zichzelf gezond te houden. Nadat je de acrylnagels helemaal hebt verwijderd, geef ze een adempauze. Vraag jouw nagelspecialist ook om een IBX Manicure behandeling of kuur. Deze helpt de toplaag van je nagels te herstellen.

Wanneer je acrylnagels draagt, kun je nog steeds al jouw dagelijkse activiteiten doen. Als je van plan bent om bezig te gaan met schoonmaken draag dag een paar handschoenen. Vermijd ook het langdurig onder water houden van de handen. Inclusief wanneer je jouw haar wast!

Voor je begint aan jouw eerste set acrylnagels, zorg ervoor dat de natuurlijke nagels in goede conditie zijn. Geef je nagels een fijne verzorging met nagelversterker en bijvoorbeeld jojoba olie. Deze wordt volledig opgenomen door de nagels.

 

[]