fbpx

Inpakken is een kunst: hoe origineel een cadeau inpakt!

Inpakken in een kunst: hoe je cadeau origineel inpakken?

De feestdagen komen er weer aan en dat betekend cadeautjes! Zo een grote berg pakjes naast de kerstboom of schoorsteen of de mooie kleine geschenkjes bij de kaarten geeft al gelijk een warm en feestelijk gevoel. Zelfs al weet je nog niet wat erin zit! Iets mooi inpakken geeft dus al gelijk een heel fijn gevoel. Wil jij dit jaar eens origineel uit de hoek komen? Bekijk dan deze tips!

Zoveel mogelijkheden voor leuk inpakken!

Mooi inpakken van cadeautjes: Geschenkdoosjes

Inpakpapier is de standaard en daarom een beetje saai… Een doos(je) daarin tegen heeft een heel luxe uitstraling. In alle klassieke kerstfilms is dit de standaard. Geschenkdoosjes zijn vaak van een mooi glimmend karton gemaakt, met elegante of vrolijke patronen en in welke kleur je maar wilt. Voordeel is ook dat het netjes vouwen en knippen dat bij inpakpapier essentieel is, je bij een cadeaudoosje uit handen word genomen. Het is dus sjiek én snel.
Een klein geschenkdoosje is ook perfect om geld of een cadeaubon in te geven. Een biljet heeft altijd wat onpersoonlijks. Dan is het juist belangrijk wat extra aandacht aan de verpakking te besteden, zodat het cadeau de warmte krijgt die je wilt bij een geschenk.

Geef meer body aan je cadeau met geschenkdoosjes!

Voor kleine cadeautjes: leuke uitdeelzakjes

Een bedankje of traktatie is weer een heel andere vorm van geschenkjes geven, maar daarom niet minder gewaardeerd. Een kleine goodybag brengt altijd een glimlach op je gezicht, vooral als je hem niet verwacht! Maar dit extra speciaal door een leuk cadeautasje of zakje te gebruiken. Wat voor thema je ook leuk vind, zij het dieren, planten of mooie abstracte vormen, er is altijd wel iets passends te vinden. Net zoals bij de doosjes geldt hierbij, dat het je ook nog eens veel werk uit handen neemt. Als inhoud kun je denken aan snoepjes of een andere lekkernij, bloemenzaadjes, kleine flesjes shampoo/douchegel, zeepjes, een pennenset, een paar miniplantjes of geurkaarsjes.

Themafeest met cadeauzakjes

Extra’s: linten, stickers en labels

Nu je een mooie basis hebt met een doosje, kun je het afmaken met allerlei vrolijke details. Een bijpassend lint met een mooie strik is natuurlijk een klassieker. Daarnaast kun je denken aan kleine foam roosjes als elegante toevoeging. Of bindt een label aan het pakje waar je de naam en een mooie boodschap op schrijft. Er bestaan mooie kartonnen labels in allerlei vormen en maten, dus voor elke gelegenheid is er wel iets te vinden. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan, en uit tijdschriften leuke plaatjes knippen en opplakken die je bij de ontvanger en/of het cadeautje vind passen. Heb je een persoonlijke foto, dan is het ook mooi daarmee te werken! Vind je dit teveel gedoe, dan zijn er ook veel leuke stickers te vinden die je gemakkelijk of het doosje kunt plakken. Pas alleen op dat je het niet de druk maakt en dat de verschillende onderdelen niet met elkaar vloeken.

Een mooi lint maakt van zelfs een wit doosje een elegant geschenk.

Je huis feestelijk versieren

Als je je cadeautjes zo mooi hebt ingepakt, mag je huis natuurlijk niet achter blijven! Versier het met slingers en Ook een leuk idee: ga naar buiten en verzamel herstblad, kastanjes en andere mooie natuurlijke voorwerpen en hang deze op! Lichtjes steken extra mooi af in de donkere dagen van de winter. Nu hoef je het niet bij wit of geel licht te houden. Denk ook eens aan LEDstips die je met een druk op de knop van kleur laat veranderen of zelfs langzaam in elkaar over laat lopen! Zo is je huis gelijk vol van kleurenpracht. Nog een mooi idee met lichtjes: stop ze in ballonnen! Speciale kleine lampjes zullen steeds van kleur veranderen. Voor kinderen extra leuk om er mee te spelen! Ballonnen zijn sowieso natuurlijk een must bij ieder feest. Wil je graag een keer groot uitpakken, maar heb je geen zin om alle ballonnen met je mond op te blazen? Dan is een ballonnenpomp kopen misschien een handige investering. Zo heb je in een handomdraai een heel zwembad vol!

Heb je zin gekregen gelijk aan de slag te gaan met inpakken? Alle besproken producten vindt u als u hier klikt!

[]