fbpx

Hoe je elke bluetooth koptelefoon aan de ps4 kunt aansluiten met een usb dongle

Heb je geïnvesteerd in een goed blue tooth headset en wil je deze gebruiken tijdens het spelen op je playstation 2? Jammer genoeg zit ondersteuning voor verreweg de meeste bluetooth koptelefoons niet in de ps4 ingebouwd. Een betere oplossing dan maar een nieuwe koptelefoon te kopen is een ps4 dongle aan te schaffen. Met deze kleine lichtgewicht gadget maak je gemakkelijk de connectie tussen de ps4 en jouw favoriete koptelefoon. En je hebt er geen aparte software voor nodig!

Hoe gebruik je de ps4 dongle usb adapter?

Wil je weten hoe je jouw bluetooth koptelefoon kan aansluiten aan je ps4 met een ps4 dongle?
Volg dan deze eenvoudige stappen:

1. Steek de 3.5mm microfoon in de 3.5 mm slot van de controller. Je ps4 zal je nu een bericht geven dat de connectie gelukt is.
2. Plug daarna de usb dongle in de usb poort van je ps4
3. Wacht tot op de dongle een blauw lichtje langzaam gaat knipperen. Hou dan het knopje op de dongle 2 seconden ingedrukt. Het lichtje zal nu sneller gaan knipperen Dit betekend dat hij opzoek is naar een bluetooth koptelefoon om zich mee te verbinden.
4. Zet de bluetooth koptelefoon aan en zorg dat deze ook naar een verbinding zoekt (lees de handleiding van jouw koptelefoon voor specifiekere instructies).
5. De dongle en de koptelefoon zullen nu verbinding maken. Je kunt zien dat dit gelukt is doordat het blauwe lichtje schijnt zonder te knipperen.
6. Je kunt je bluetooth koptelefoon nu met je ps4 gebruiken. De volgende keer dat je je koptelefoon gebruikt zal de dongle er zich automatisch mee verbinden.
7. Het volume van de microfoon kun je veranderen in het menu van de ps4.

Het gebruiken van de dongle is erg eenvoudig

Wat als de verbinding van de playstation 4 dongle en de bluetooth headset niet lukt?

Gaat het aansluiten niet vanzelf? Dan ligt dit mogelijk aan de instellingen van je ps4.
• Ga naar settings -> devices -> audio devices.
• Hier vindt je alle audio apparaten. Zorg ervoor dat bij de volgende categorieën de volgende opties geselecteerd staan:
• Bij ‘audio output’: usb headphones
• Bij ‘output to headphones’: all audio
• Bij ‘input’: headset connected to controller

Werkt de dongle niet, dan ligt dit mogelijk aan de ps4 instellingen.

Veel plezier met het spelen!

Nog geen dongle aangeschaft? Je vindt deze goedkoop onder onze playstation selectie, naast allerlei andere handige gadgets om het spelen leuker te maken en je ps4 te beschermen, zoals extra koeling, controller grips en een ps4 toetsenbord.
Klik hier om onze hele collectie te bekijken!

[]