fbpx

Wat te doen in de Herfst? Leuke binnenactiviteiten!

Wat te doen in de herfst: de leukste binnen activiteiten!

De dagen worden weer korter, regen valt met bakken uit de hemel en de lucht is staalgrijs. De herfst is echt zo een tijd dat je liever binnen blijft, waar het warm is en licht. Maar ja, thuis zijn kan ook wat saai zijn.. Wil jij van de herfst een leuk seizoen maken, vol toffe activiteiten? Hier zijn een paar ideetjes om je dagen weer kleur te geven!

Genieten van de regen op de ruit.

Laat je creativiteit stromen: Knutselen

In de zomer ben je natuurlijk het liefste buiten, en komt knutselen er niet van.. Maar de herfst is het perfecte jaargetijde daarvoor. Je trekt je een beetje terug uit de wereld en kunt je heerlijk zen op je activiteit richten, terwijl de regen prettig ritmisch tegen het raam tikt. Een warme kop koffie of thee erbij en je ziet de uren wegsmelten.
Wat denk je bijvoorbeeld van gaan Diamond painten, de nieuwe rage? Maak een prachtig kunstwerk met kleine glitterende steentjes. Het is een fijne ontspannend gepriegel, waar je ook nog eens een heel mooi resultaat aan overhoud!
Een andere bezigheid is het klassieke breien of naaien. Maak bijvoorbeeld een muts, sjaal of trui. Zo bereidt je je ook nog eens voor op de winter (of maak je een uniek cadeau voor iemand waar je van houd). Leuke pom poms aan de uiteinden en je hebt vrolijke kleding waar je het grauwe weer door vergeet.
Ook tof: je eigen sieraden maken. Je hebt tegenwoordig allerlei leuke basis setjes waarbij je alle onderdelen in huis haalt om iets leuks te maken. Met kralen, steentjes of ringen maak je al snel iets volgens jouw eigen stijl.
Is dat allemaal teveel leren? Een beetje schetsen is ook altijd fijn, of simpelweg met de kinderen een kleurplaat inkleuren. Gebruik ook eens mooi gekleurde bladeren, kastanjes of andere herfstspullen om een leuk seizoenskunstwerk te maken. Wat je ook doet, je zult zien dat dingen maken je helemaal opvrolijkt.

Lieve paddestoeltjes om je dag op te vrolijken.

Maak je huis extra gezellig met kleur en licht

In het grauwe herfstlicht ziet je huis er ook snel somber en levenloos uit. Niet echt iets om vrolijk van te worden, terwijl je er juist nu meer tijd in doorbrengt. Daarom is het belangrijk om nu juist extra aandacht te besteden aan je inrichting, om er meer kleur en licht in te brengen.
Een grappig iets om te doen, is eens te kijken naar unieke varianten van gewone huishoud artikelen. Dat brengt altijd een glimlach op mijn gezicht. Denk bijvoorbeeld aan een wcborstel in de vorm van een kers, een badmat met een bijzondere afbeelding of. Want wie heeft gezegd dat die dingen saai en standaard moeten zijn? Als je het toch in huis moet haalt, waarom dan niet de keuze voor iets origineels? Als je om je heen kijkt zie je vast nog meer voorwerpen die een vrolijke vervanger verdienen. Ook een leuke tip is een LEDstip te kopen: dit lichtsnoer kun je in allerlei kleuren instellen. Zo creëer je precies te sfeer die jij wilt (ook leuk voor de feestdagen die er aankomen!) Het is fijn om nu eens echt tijd te besteden om je huis kritisch te bekijken en je af te vragen: wat kan ik doen om hier nog gelukkiger te zijn?

Geef je huis sfeer met LED licht!

Verken andere werelden: Gamen

De herfst is ook echt een tijd om in computerspellen te verdwalen. Dekentje om je heen, warme chocolademelk, en een goed spel, en je bent zo uren zoet.

Is computerspellen spelen nieuw voor je? Spellen bieden wel iets heel bijzonders wat je in geen andere media vind: je hebt zelf controle en maakt beslissingen. Hierdoor maak je de verhalen die vertelt worden extra intens mee. Ben je bang dat games te snel of moeilijk voor je zijn? Er zijn behoorlijk veel spellen waarin je enkel rond hoeft te lopen: interactieve verhalen (ook wel walking simulators genoemd). Hierin verken je op je eigen tempo een prachtige wereld en leer je alle personages kennen. Je hoeft dus helemaal niet snel of goed te zijn met een keyboard of controller om van games te kunnen genieten. Wat je smaak ook iets, er is altijd wel een game te vinden die bij je aansluit.

Als het niet nieuw voor je is, is dit de perfecte tijd om een dat spel te spelen wat je al tijden had en geen tijd voor had. Of.. organiseer een game (LAN) party! Met al je vrienden samen gezellig op de bank met wat lekkers erbij. Zo kom je de regenachtige dagen wel door!

Neem af en toe wel wat tijd om uit je stoel te komen en te rekken en te strekken. Lange spelsessies kunnen je na afloop stijf achterlaten. Ook kun je het jezelf gemakkelijk maken door bijvoorbeeld een controller grip in huis te halen, waardoor het prettiger spelen is. Vergeet ook geen zorg te dragen voor je console en computer: lang achter elkaar spelen kan oververhitting veroorzaken, dus een extra ventilator kan geen kwaad. Zo heb je extra lang plezier van al je computerspellen!

Droom weg in andere werelden.

Zorg voor jezelf: Persoonlijke verzorging

Herfst is ook echt de tijd om tot inkeer te komen. Daar hoort ook echt zelfzorg en ontspanning bij. Geef jezelf een massage (of vraag iemand het te doen!), neem een warm geurig voetbad of een masker. Als je helemaal ontspannend bent ziet het leven er een stuk fijner uit. Ook leuk: met je uiterlijk experimenten. Mocht iets niet helemaal bevallen, dan is er toch niemand die het gezien heeft! Geef je nagels bijvoorbeeld eens een echt goed beurt: vijl ze mooi bij, geef ze een basis laag en ga los met glitters, stempels, glow in de dark poeder, kleurrijke gelnagels en/of glanzend folie. Maak een echt kunstwerk van jezelf!

De andere kant van zelfzorg is ook goed om in je achterhoofd te houden. Want met al die regen, wind en kou ligt een verkoudheid zo op de loer. Kleed jezelf goed aan (wind en waterdicht), let op je vitamine B12 (wie word aangemaakt door de zon en oa vis, vlees en melkproducten), drink genoeg. Als je toch ziek word, vraag dan of er iemand boodschappen kan doen, en verwen jezelf met vers fruit, een warm dekentje en je favo muziek. Als je neus erg verstopt zit, schaf dan eens een neusreiniger aan en spel met wat zout water. Zo adem je zo weer vrij en is ziek zijn ook een tijd van bezinning en ontspanning.

Maak van je nagels een echt kunstwerk

En, wat ga jij in de herfst doen?

Heb jij inspiratie opgedaan hieruit? Of heb je juist iets heel anders wat je graag doet als de dagen weer korter worden? Post het hieronder!

Genieten van de warmte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[]